Square Enix'in Guardians of the Galaxy Oyunundan 200 Milyon Dolar Kaybettiği Bildirildi

Mehmet Tandoğan

 
 
Square Enix bu hafta Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal stüdyolarını 300 milyon dolara Embracer Group'a sattı. Satış içerisinde Tomb Raider,  Deus Ex,  Thief,  Legacy of Kain ve 50'den fazla oyunların hakları da yer alıyor. Tüm stüdyolar ve IP'ler dahil 300 milyon dolara satıldı.
 
Endüstri analizi David Gibson, satılan bu stüdyoların ve IP'lerin 300 milyon dolar gibi düşük bir rakam ile alınmasının nedenini, Square Enix'in iki Marvel oyununa bağlıyor. İki oyunda da kayıplar yaşadığını belirten Gibson, 200 milyon dolarlık bir kayıptan söz ediyor. Bu iki oyun arasında Marvel’s Avengers ve Marvel’s Guardians of the Galaxy bulunuyor.
 
Gibson ek olarak şunları söylüyor: "İki yıldan biraz kısa bir süre içinde iki Marvel oyununu piyasaya süren Square Enix büyük kayıplar yaşadı. Bu doğrultuda 200 milyon dolar kaybetti. Ardı ardına yaşanan bu kayıplar değerinin düşmesine neden oldu. Square Enix'in stüdyolarının 300 milyon dolara satılmasının temelinde bu iki oyun ve yanlış stratejiler yer alıyor. Ancak durum böyle olsa bile 300 milyon dolar rakamı gerçekten düşük bir rakam."