Microsoft, Oynaması Ücretsiz Oyunlara Reklam Getirmeyi Hedefliyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft, oynaması ücretsiz oyunlara reklam yerleştirmek istediğini bildirdi. Business Insider'a göre bu yeni reklam entegrasyonu, oyunlar içerisine çeşitli reklam panoları veya posterleri yerleştirecek.
 
Video Games Chronicle aracılığıyla yayınlanan raporda şunlar yer alıyor: "Microsoft, şu anda ücretsiz oyun yapan geliştiricilere daha fazla para kazandırma fırsatı sağlamak istiyor. Microsoft bu duruma temkinli yaklaşıyor ve yalnızca belirli markaların oyunlarına eklemeyi düşünüyor. Bu sistemi oyun deneyimini bozmayacak şekilde oyunculara sunmak istiyor. 
 
Microsoft bu yeni reklam entegrasyonu ile özel bir pazar oluşturmayı amaçlıyor. Reklamları, bir araba yarışı oyununda dijital olarak oluşturulmuş reklam panoları şeklinde düşünebilirsiniz. Bunun dışında oyun menülerinde veya lobilerinde bu reklamların olup olmayacağı bilinmiyor."
 
Raporda da belirtildiği gibi Microsoft yeni reklam sistemiyle özel bir pazar oluşturmayı hedefliyor. Ancak bu durumun oyun deneyime ne derece etki edeceği henüz bilinmiyor. Bu durumda reklamların oyun içerisindeki konumu oldukça önem arz ediyor.