AMD, FSR 2.0 Teknolojisinin Xbox Konsollarına Geleceğini Açıkladı

Mehmet Tandoğan

 
 
GDC 2022'de (Oyun geliştiricileri konferansı) AMD, yeni FidelityFX Super Resolution 2.0'ın (FSR 2.0) yakında Xbox konsollarına geleceğini duyurdu. FSR 2.0, Nvidia'nın DLSS' teknolojisine rakip olan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Bu teknoloji daha yüksek çözünürlükleri ve kare hızlarını oyunculara sunuyor.
 
AMD'nin FSR teknolojisi temelde yüksek güç ve sistem gerektiren oyunların kare hızlarını arttırmaya yarayan ve bunu yaparken de yüksek kalite ve çözünürlükten ödün vermeyen bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Aynı şekilde NVDIA'nın DLSS teknolojisinde de yer alan yapay zeka sayesinde oyunların kare hızlarında artış söz konusu. FSR teknolojisinin DLSS'ten farkı ise açık kaynaklı olması ve hem AMD hem de NVDIA ekran kartı modellerinde desteklenmesi.
 
 
 
Öte yandan AMD, FSR 2.0'ın Xbox konsollarında ne zaman kullanıma sunulacağını açıklamadı. Ancak bu teknolojinin Xbox konsollarında tam olarak destekleneceğini belirtti. 
 
AMD ek olarak FSR 2.0'dan yararlanabilen AMD ve Nvidia ekran kartlarının bir listesini sundu. Bu kapsamda GeForce RTX 1070 veya daha üstü Nvidia ekran kartları, AMD Radeon RX 590 - AMD RX 6500 XT veya daha üstü ekran kartları bu teknolojiden yararlanacak.