Gran Turismo 6'yı PS3'te Göremeyebiliriz

Alkan Adakaner


 
     Uzun süren bekleyiş sona erdi ve Gran Turismo 5 nihayet piyasaya çıktı. 5 yıllık bir bekleyişin ardından acaba konsollardaki her Gran Turismo oyununda bu kadar mı bekleriz derken Polyphony Digital başkanı Kazunori Yamauchi daha önceki açıklamalarında GT 6'nın çok daha kısa sürede piyasaya çıkacağını söylemişti.
 
     Madrid'teki Gran Turismo lansmanında Eurogamer'a konuşan Yamauchi, Gran Turismo 6'nın ne zaman çıkabileceği konusunda emin olmadığını söyledi. Hatta oyunun Playstation 3'e çıkıp çıkmayacağı bile (Playstation 4'ü beklemek zorunda kalabiliriz) belli değilmiş.
 
     Yamauchi açıklamasında şu sözleri kullandı: "10 yıl önce önümüzdeki 3 yılda neler olacağını önceden söylemek daha kolaydı. Günümüzde kimse gelecekte ne olabilir bilemiyor. 3 yıl içinde neler olur bilemiyoruz."
 
    Polyphony Digital, Gran Turismo 5'i her hafta, her ay güncelleyerek geliştirmek istiyor. Firma bir yandan da Gran Turismo 6 üzerindeki çalışmalarına hemen başlar mı bilemiyoruz, ama PS3'ün ömrünün en az 3 yıl daha olduğunu tahmin etmek zor değil. Yani Gran Turismo 6 için vakit var. Tabi Polyphony Digital de elini çabuk tutsa iyi olur.