Miyazaki: Elden Ring için Çalışan Grafik Ekibimiz Stres Altında

Mehmet Tandoğan

 
 
Elden Ring yönetmeni Hidetaka Miyazaki, Edge Magazine ile yaptığı bir röportajda, Demon's Souls'un PlayStation 5 versiyonu nedeniyle grafik ekibinin normalden daha fazla baskı altında olduğunu söyledi. Miyazaki'ye Demon's Souls'un remake sürümünün Elden Ring'in gelişimini etkileyip etkilemediği sorulduğunda ise şu yanıtı verdi: "Evet etkiliyor. Hatta grafik geliştirme ekibimizin bu baskıyı herkesten daha fazla hissettiğinden eminim. Çünkü oyunculara istenilen görselliği sunmak ve aslına uygunluğu yakalamak gerçekten ciddi bir iş." 
 
Demon's Souls'un PS5 sürümü çıktığı dönemde övgüler aldı. Dolayısıyla oyuncuların beklentileri de bir hayli yükseldi. Bu sebepten ekibin baskı altında olduğunu belirten Miyazaki ek olarak şunları söyledi: "Bu karşılaştığımız durum sadece Elden Ring'de değil yaptığımız tüm oyunlarda geçerli. Grafiklerin aslına uygunluğu, öncelik olarak belirlediğimiz bir şey değil. Asıl olarak grafik tarafında olan şey, oyunun kendi sistemlerine ve gereksinimlerine bağlı. Grafik ekibimiz gerçekten de sıkı çalışıyor. Bu yüzden haklarını yememek lazım."
 
Son olarak Miyazaki, Demon's Souls'un PS5 versiyonunu oynamadığını çünkü kendi geliştirdikleri yapımı tekrar gözden geçirmekten hoşlanmadığını belirtti.