Valve, Half Life 3 Yerine Steam Deck'e Odaklanıyor

Mehmet Tandoğan

 
 
Valve News Network'ten Tylver McVicker, yeni bir videoda, şu anda Half-Life 2: Episode Two'nun devamının geliştirilmediğini bildirdi. 
 
McVicker konu hakkında şunları söyledi: "Şu anda donanım için özel olarak tasarlanmış birkaç yazılım parçası dışında herhangi bir şey üzerinde çalışan ekip bulunmuyor. Valve şu anda Steam Deck konsolunu çıkarmaya çalışıyor.
 
McVicker, Half-Life 3 yerine Citadel adlı ayrı bir proje üzerinde çalışıldığını bildiriyor. Belirtilene göre Citadel'in oyun mekaniği Steam Deck'e uygun olacak. Yani oyun, gerek kontrolleri gerekse mekanikleri ile tamamen Steam Deck'e uyumlu şekilde piyasaya sürülecek. Kısacası Valve, Steam Deck'in neler yapabileceğini en iyi şekilde sergilemek için bu yapım üzerinde çalışıyor."
 
Steam Deck, en yeni AAA oyunlarını bile çalıştırabilen güçlü bir taşınabilir bilgisayar olarak tanımlanıyor. Steam Deck, Linux tabanlı SteamOS yazılımına sahip olacak ve oyuncuların Steam oyun kitaplıklarına ve platformun tüm özelliklerine erişim sağlamasına olanak tanıyacak.