Hideki Kamiya, Scalebound'un iptali için Microsoft'tan Özür Diledi

Mehmet Tandoğan

 
 
Aksiyon - RPG öğelerini barındıran ve başlangıçta 2017 yılında Xbox'a özel olarak çıkış yapması planlanan Scalebound, ne yazık ki iptal edildi. 
 
Cutscenes adlı bir YouTube kanalında yayınlanan yeni bir videoda Kamiya, Scalebound'un nasıl ortaya çıktığını ve neden iptal edildiğini açıklıyor. Kamiya oyun hakkında şu ifadeleri kullandı: ''Scalebound, Microsoft ile birlikte çalıştığımız bir projeydi. Bizden iyi şeyler bekliyorlardı ve projeyle bu beklentileri karşılamamız gerekiyordu. Bu da Microsoft ile ekip kurmak ve oyunu Xbox konsolunda (Xbox One) yayınlamak anlamına geliyordu . Bir kez daha üst düzey bir oyun yapma arzum vardı. 
 
Çocukluğumdan beri fantastik dünyaları severim. Kılıçların, büyülerin ve ejderhaların olduğu dünyalardan her zaman zevk almışımdır. Her zaman bu tema etrafında bir şeyler yapmak istedim. Ancak bu durum, içerisinde yer aldığım PlatinumGames için büyük bir zorluk barındırıyordu.
 
Alışık olmadığımız bir ortamda çalışıyorduk. Unreal motoru üzerinde geliştirmeler yapıyorduk. Ayrıca çevrimiçi özelliklere dayalı bir oyun inşa etmek için gerekli bilgi birikiminden de yoksunduk. 
 
Aşmamız gereken engeller çok büyüktü. Yeterince tecrübeli değildik ve o duvarı aşamadık. Dolayısıyla bunu dört gözle bekleyen oyunculardan ve ayrıca bir iş ortağı olarak bize güvenen Microsoft'tan da özür diliyorum. Hem yaratıcı hem de PlatinumGames üyesi olarak özrümü kabul etmenizi istiyorum.