"Black Ops'ta Türk Server İstiyoruz!"

Levent Polater


 
    Çıkışını 9 Kasım'da yapan Call of Duty: Black Ops, şu anda tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanmakta. Türkiye'nin de yabana atılamayacak kadar ilgi gösterdiği Call of Duty: Black Ops'u PC platformunda oynayan Türk oyunseverlerin sıkıntı yaşadığı bir durum ortaya çıktı.
 
    Donanımhaber forumlarında da gündeme gelen bu sorun ise çoğu sitede 'Dedicated Server' olarak Türk lokasyonunun olmaması. |SF|Cihan nickli DonanımHaber üyesinin açtığı başlıkta da belirtildiği üzere Gameservers.com sitesi örnek alınarak bu sitede 25 ayrı ülkede server açma imkanı varken Türkiye'ye yer verilmemesinin oyunseverleri zor durumda bıraktığı belirtilmiş. Türk oyunseverlerin ise başka bir seçeneği olmadıkları için farklı bir yerden server açmak zorunda kalıyorlar, genel tercih ise Alman serverları oluyor.
 
    Türkiye'deki Call of Duty hayranlığı sanırım halen görmezden geliniyor. Ancak dikkat çekmek için yapmamız gereken şey çok basit. Onlara ne kadar kalabalık bir CoD hayran kitlesi olduğumuzu göstermek için ilgili yerlere mail atmak yeterli.
 

 
    Öncelikle gamerservers.com'un ilgili sayfasına buraya tıklayarak ulaşıyoruz, ilgili sayfanın alt kısmında yazan "DON'T SEE YOUR LOCATION? CLICK HERE TO SUGGEST A LOCATION!" (bkz. yukarıdaki görüntü) tıklıyor ve aşağıdaki adımları izliyor ve gönderiyoruz.
 
Location: Others
Please specify: Turkey
Email= email adresinizi yazın


 
    Eğer herkes bu adımları izleyerek sadece 1 dakikasını ayırırsa, eminim gerekli mercilerin dikkatini çekmeyi başarırız. Türkçeleşen oyunların gittikçe yaygınlaştığı şu günlerde yapımcılara ne kadar sıkı bir oyuncu kitlesi olduğumuzu tekrar göstermenin tam zamanı!
 
 
Forum.donanimhaber.com - Teşekkürler, Cihan Eroğlu & Muratcan Eroğlu