Eski Epic Games ve Blizzard Geliştiricileri Yeni Oyun Stüdyosu Lightforge Games'i Kurdu

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games ile Blizzard Entertainment'ın bazı eski geliştiricileri, yeni oyun geliştirme studyosu Lightforge Games'i kurduklarını duyurdu.

Hedefleri rol yapma oyunlarının nasıl oynandığını değiştirmek.

Şu anda eşi benzeri görülmemiş bir özgürlükle oyuncuların dünyalar yaratma ve hikayeler anlatma gücüne sahip olacağı bir sosyal oyun üzerinde çalışıyorlar.

1UP Ventures, Dreamhaven, Galaxy Interactive, Maveron, NetEase Games ve oyun ile teknoloji sektöründeki melek yatırımcılardan beş milyon dolar yatırım aldılar.
 
Lightforge Games oyun sektörünün tecrübeli isimleri Matt Schembari, Dan Hertzka, Nathan Fairbanks, Glenn Rane ve Marc Hutcheson tarafından kuruldu ve altı tane daha son derece deneyimli geliştiriciyi bünyesine kattı. Geçmişte BioWare, Blizzard Entertainment, Epic Games, Riot Games ve Zenimax Online Media gibi stüdyolarda ve Diablo III, The Elder Scrolls Online, Fortnite, Hearthstone, Overwatch, the StarCraft 2 trilogy, Star Wars: The Old Republic ve World of Warcraft gibi oyunlarda görev almış kişiler.
 
CEO Matt Schembari yaptığı açıklamada, sosyal, yaratıcı ve oyuncuların hikayeyi yönlendirebildiği oyunları çok sevdiklerini belirtti. Minecraft ve Roblox gibi oyunlardan aldıkları unsurları masaüstü rol yapma oyunlarıyla birleştirerek rol yapma oyunlarını oynamanın yeni bir yolunu oluşturmak istiyorlar.
 
Lightforge Games işe alım yapıyor. Daha fazla bilgi için kariyer websitesini ziyaret edebilirsiniz.