Xbox Mayıs Güncellemesi Yayınlandı

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft, Xbox konsolları için yeni sistem yazılımı güncellemesini yayınladı.
 
Xbox Series X|S'te birden fazla oyun arasında sorunsuz geçiş yapmanıza ve oyunları bıraktığınız yerden anında devam etmenize olanak sağlayan Quick Resume özelliği daha hızlı yükleme süreleri ile iyileştirildi. Ayrıca oynadığınız oyunların Quick Resume destekleyip desteklemediğini artık görebiliyorsunuz ve Quick Resume'da kaydettiğiniz oyunlar artık yeni bir grup içinde görünüyor.
 
Xbox Series X|S için yeni dinamik arka planlar geldi. Bunlardan biri de orijinal Xbox konsolunun kullandığı arayüz temalı bir dinamik arka plan.
 
Xbox ses ayarları ekranına pass-through ses özelliği eklendi. Bu özellik üst düzey veya özel harici ses kurulumlarına sahip oyuncuların daha iyi bir ses deneyimi için Xbox ses çipini atlamasına olanak sağlıyor. Disney+ ve Apple TV gibi birçok streaming uygulamasında kullanılabilir.
 
Xbox Game Pass'teki oyunların fragmanlarını artık Xbox Game Pass sekmesinde görüntülemek mümkün.
 
Mobil ve konsoldaki Xbox aile ayarları artık çok oyunculu oyunları onaylamanıza imkan sunuyor. Eğer çocuğunuz sizin blokladığınız bir oyunu oynamak istiyorsa ve size bloğu kaldırma isteği gönderebilir.
 
Son olarak, iOS ile Android üzerindeki mobil uygulama güncellendi ve PC'deki Smart Glass uygulaması Haziran'da Windows Store'dan kaldırılacak ve güncelleme almayı sonlandıracak.
 
Mayıs güncellemesine dair daha fazla detayı burada bulabilirsiniz.