Electronic Arts, Metalhead Software'ı Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
Electronic Arts, Metalhead Software'ı bünyesine kattığını duyurdu.

Kanada, Victoria merkezli stüdyo Metalhead Software, Super Mega Baseball serisi ile tanınıyor.
 
Bu satın alımla birlikte Electronic Arts'ın EA Sports departmanı ve Metalhead Software birlikte çalışarak Super Mega Baseball serisini büyütecek ve yeni oyun ve spor deneyimleri geliştirecek.
 
EA Sports başkan yardımcısı ve genel müdürü Cam Weber konuyla ilgili olarak, "Hepimiz Super Mega Baseball'un hayranıyız ve Metalhead ekibinin çalışmalarına uzun zamandır takdir ediyoruz. Spor oyuncuları arasında benzersiz ve sevilen bir seri. Denge ve oynanış derinliği ve eşsiz içerikleri, arkadaşlarla birlikte oynamayı eğlenceli kılıyor. Ekibi desteklemek ve yatırım yapmak için sabırsızlanıyor ve böylece dünyanın dört bir yanındaki spor hayranları için daha fazla inanılmaz oyun oluşturabilirler." diye belirtti.
 
Metalhead Software kurucularından Scott Drader ise, "Ekibimiz, arcade tarzını derin oynanışla benzersiz bir şekilde birleştirmek ve yenilikçi co-op ve rekabetçi çok oyunculu deneyimler sunmak için yıllar boyunca çok sıkı bir şekilde çalıştı. Yeni açılan bu sayfada, oyunlarımızı daha geniş kitlelere ulaştırmak ve oyunlarımızın geliştirilmesinde bazı iddialı adımlar atmak için Electronic Arts'ın gücünden ve erişiminden faydalanacak olmaktan büyük heyecan duyuyoruz." diye ekledi.