Sony, Epic Games'e 200 Milyon Dolar Daha Yatırım Yaptı

Gazali Çetinkaya

 
Epic Games, şirketin gelecekteki büyüme olanaklarını desteklemek için 1 milyar dolar fon topladığını duyurdu.

Buna Sony Group Corporation'dan aldıkları ek 200 milyon dolar stratejik yatırım da dahil.

Sony Group Corporation geçtiğimiz Temmuz ayında Epic Games'e 250 milyon dolar yatırım yaparak şirketten azınlık hissesi satın almıştı.
 
Epic Games'in belirttiğine göre "Yatırım, halihazırda yakın olan iki şirket arasındaki ilişkinin üzerine ekleme yapıyor ve teknoloji, eğlence ve sosyal bağlantılı online servislerin gelişimi hedeflerimizi güçlendiriyor."
 
Sony Group Corporation başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshida "Epic, önde gelen teknolojileriyle oyun ve dijital eğlence sektöründe yaratıcıları destekleyen devrim niteliğinde deneyimler sunmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki insanlara yeni eğlence deneyimleri sunmak adına işbirliğimizi güçlendirmekten heyecan duyuyoruz." dedi.
 
Epic Games CEO ve kurucusu Tim Sweeny ise "Epic ve Metaverse için vizyonumuzu destekleyen yeni ve mevcut yatırımcılara minnettarız. Onların yatırımları Fortnite, Rocket League ve Fall Guys'daki bağlantılı sosyal deneyimler kurma çalışmalarımızı hızlandırmaya yardımcı olacak ve Unreal Engine, Epic Online Servisleri ve Epic Games Store ile oyun geliştiricilerini ve yaratıcılarını güçlendirecek." diye belirtti.
 
Epic Games'in değeri şu anda 28.7 milyar dolarda.