Hearthstone Bugün Oyuna Gelen Forged in the Barrens ile Gelmiş Geçmiş En Büyük Yolculuğuna Atılıyor

Gazali Çetinkaya

 
Blizzard Entertainment’ın sevilen dijital kart oyunu Hearthstone'un yeni genişleme paketi Forged in the Barrens artık oyunda ve Grifon Yılı savaş naralarıyla birlikte başladı! World of Warcraft'ın sembolleşmiş bölgelerinden birinde geçen Forged in the Barrens, sevilen hikâyeleri, unutulmaz karakterleri ve vahşi tehlikeleri gözler önüne seren 135 kartla birlikte geliyor.
 
Bu mücadelede hayatta kalabilmek için oyuncular Barrens'ın onlara sunduğu tüm imkânlardan faydalanmak zorunda. Forged in the Barrens'la oyuna gelen yeni Hiddet (Frenzy) etkisi, minyonlara hasara karşı hayatta kaldıkları ilk sefer için güçlü özellikler sunuyor. Oyuncular ayrıca 5 manaya ulaştıklarında güç kazanan ve 10 mana kristaline sahip olduklarında en son hallerini alan dereceli büyüleri(ranked spells) destelerine ekleyebilecek. Büyü Türleri(Spell Schools) özelliğiyse pek çok büyü kartına kalıcı olarak eklenerek olası sinerjilerin sayısı arttırıldı. Son olarak her bir sınıf için bir tane olmak üzere 10 efsanevi paralı asker minyon Forged in the Barrens'la birlikte Hearthstone'da yerlerini alacak. Bu karakterlerin hikâyelerini Grifon Yılı boyunca öğreneceğiz.
 
“Forged in the Barrens, Warcraft’ın en tanıdık hikâye ve temalarından bazılarına hayat veriyor ve yeni kartlar Horde'un ruhunu ve hiddetini oyuna aktarıyor,” diyen Blizzard Entertainment Başkanı J. Allen Brack, sözlerine şöyle devam ediyor: “Yeni Ana setin de oyuna dahil olmasıyla birlikte Grifon Yılı'na daha heyecanlı bir başlangıç yapılamazdı.”
 
Hearthstone Ana Set ve Klasik Oyun Formatı

Bugün oyuna gelen ve tüm oyunculara seviye atladıkça ücretsiz olarak sunulacak Hearthstone Ana seti, bazıları mevcut setlerden bazılarıysa yepyeni olmak üzere 235 karttan oluşan bir koleksiyonla mevcut Temel ve Klasik setlerin yerini alacak. Hearthstone'la birlikte evrilmesi planlanan Ana set, her yıl güncellenerek oyunculara sağlam bir temel sunacak ve hem yeni hem de geri dönen oyuncuları destekleyecek.

Geçtiğimiz hafta oyuncuları oyunun çıktığı 2014 yılına geri götüren Hearthstone Klasik formatının çıkışına şahit olduk. Standart ve Vahşi modlarının yanında yerini alan Klasik formatı kendine özgü ödüller ve sıralamalara sahip ve Hearthstone'un özgün kartlarını ilk çıktıkları zamanki halleriyle içeriyor.

Forged in the Barrens, Ana set ve Hearthstone Klasik formatı hakkında daha fazla ayrıntı için www.playhearthstone.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
 
Dünya çapında 100 milyondan fazla kullanıcısıyla Hearthstone, Blizzard Entertainment’ın dünya çapında beğeni kazanmış ücretsiz dijital kart oyunudur ve hem bu tarz oyunlara yeni başlayanlar hem de deneyimli oyuncular göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır. Oyuncular 10 farklı kahraman sınıfından birini seçip kart destelerini Warcraft®'ın kendine has fantastik evreninden gelen çeşitli minyon, büyü ve silahlarla kişiselleştirebilmektedir. Destansı teke tek düellolardan hikâye bazlı Solo Adventure deneyimlerine kadar pek çok farklı oyun moduna sahip olan Hearthstone, strateji, karakter ve eğlenceyle dolu renkli ve tatmin edici bir deneyim sunar. Hearthstone, Windows ve Mac bilgisayarların yanı sıra Windows, iOS ve Android tabletler ve iOS ve Android telefonlarla dünyanın her yerinden oynanabilir.
 
basın bülteni