Sony, Dünyanın En Büyük Dövüş Etkinliği Evo'yu Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment ile Endeavor tarafından kurulan yeni espor organizasyonu RTS, dünyanın en büyük dövüş etkinliği olarak bilinen Evolution Championship Series'in varlıklarını ve haklarını satın aldı.
 
Sony Interactive Entertainment global rekabetçi oyun başkanı Steven Roberts "Dövüş oyunları en başından beri PlayStation ve oyuncu topluluğumuz için hayati önem taşıyan bir parça oldu ve yıllar boyunca Evo ile ortaklıklarımızdan büyük heyecan duyduk. RTS ile birlikte yapılan bu ortak satın alım, Evo'nun kurucuları Tom ve Tony Cannon ve onların tutkulu dövüş oyunu topluluğuyla gerçekleştireceğimiz iş birliğinin yeni bölümünü başlatıyor." dedi.
 
Belirtilene göre dövüş oyunları PlayStation konsollarında çok popüler. PlayStation oyuncuları 2020'de dövüş oyunlarını toplamda 1.1 milyar saat oynamış.
 
Evolution Championship Series iş geliştirme patronu Mark Julio "Evo hâlâ tüm platformlara açık. PlayStation ve RTS'deki ekipler, dövüş oyunlarını desteklememiz adına topluluğumuzla çalışmaya devam etmemize imkan sağlayacak." dedi.

Evolution Championship Series kurucuları Tony ve Tom Cannon önemli danışmanlar olarak etkinliklerde rol oynamaya devam edecek.
 
EVO Online 2020 firmanın CEO'su Joey Cuellar'a karşı ortaya çıkan cinsel istismar suçlamalarının sonrasında oyun stüdyolarının çekilmesiyle iptal edilmişti ve bu yıl geri dönüyor.
 
Evo 2021 Online etkinliği Sony Interactive Entertainment ve RTS tarafından organize edilecek. 6-8 Ağustos ile 13-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Girişin ücretsiz olacağı etkinlikte Kuzey Amerika, Avrupa, Asya ve Latin Amerika'dan oyuncular aşağıdaki yapımlarda rekabet edecek:

Guilty Gear: Strive (Arc System Works)
Mortal Kombat 11 Ultimate (Warner Bros. Interactive Entertainment)
Tekken 7 (Bandai Namco Entertainment)
Street Fighter V: Champion Edition (Capcom)

Satın alımın maliyeti ve sahiplik dağılımı, sözleşmeye dayalı anlaşma sebebiyle açıklanmadı.