Jade Raymond Oyun Stüdyosu Kurdu, PlayStation için Yeni IP Geliştirecek

Gazali Çetinkaya

 
Jade Raymond, Montreal Kanada'da bağımsız yeni oyun stüdyosu kurduğunu duyurdu.

Haven adlı stüdyo PlayStation için yeni bir IP üzerinde çalışacak.

Jade Raymond, Ubisoft'ta Assassin's Creed, Assassin's Creed II, Assassin's Creed: Bloodlines, Tom Clancy's Splinter Cell: Blacklist ve Watch Dogs'da yapımcı olarak rol aldı. Daha sonra Electronic Arts ve oradan da Google'a geçti. Stadia Games & Entertainment stüdyolarının kapatılmasıyla boşa çıkmıştı.
 
Jade Raymond'ın yıllarca birlikte çalıştığı pek çok tecrübeli geliştirici de yeni stüdyo Haven'a katıldı.
 
Jade Raymond, oyuncuların eğlenebilecekleri, kendilerini ifade edebilecekleri ve topluluk bulabilecekleri dünyalar oluşturmak istediklerini söylüyor. "Tutkumuzu bu projeye vermek istiyoruz. İnsanların tecrübe etmesi için harikulade bir şey yapmak istiyoruz. Oyunların, insanların hayatlarına neşe getirmede önemli bir gücü olduğuna inanıyoruz ve Sony de buna inanıyor. Yaratıcı bir oyun yapma sürecini derinden bilen, oyuncuları merkezine alan ve benzersiz kalite anlayışı ile tanınan Sony Interactive Entertainment’ın desteğine sahip bağımsız bir stüdyo olmak, bize tüm sınırları zorlama imkanını veriyor." diye belirtti.
 
PlayStation Studios Başkanı Hermen Hulst ''Sony Interactive Entertainment, Haven’a ve geleceğine yatırım yaparak stüdyoyu desteklemekten gurur duyuyor. Jade, oyun dünyasının en büyük oyun serilerinin geliştirilmesinde gösterdiği liderlik ile zengin bir deneyime sahip. Jade’in yaptığı gibi sıfırdan yaratıcı bir ekip kurmanın zorluklarını ve kazanımlarını çok iyi biliyoruz. Haven Studios’un parlak geleceğine ve şu anda geliştirilmekte olan ilk projesine güveniyoruz ve büyük heyecan duyuyoruz.'' açıklamasını yaptı.
 
Yeni IP hakkında detaylar henüz paylaşılmadı.