The Sinking City Geliştiricisi Frogwares, Yayıncı Nacon'u Korsancılıkla Suçluyor

Gazali Çetinkaya

 
The Sinking City geliştiricisi Frogwares ile yayıncısı Nacon (eski adıyla Big Ben Interactive) arasındaki kavga sürüyor.

H.P. Lovecraft'tan esinlenilen macera ve soruşturma oyunu The Sinking City geçtiğimiz günlerde Nacon tarafından Steam'de tekrardan satışa sunuldu ancak Frogwares, oyunu satın almayın uyarısında bulundu.

Frogwares'ın belirttiğine göre Nacon, Gamesplanet adlı platform üzerinden oyunu almış ve hackleyerek oyun kodu ile içeriğini değiştirmiş ve yasal olmayan bir şekilde Steam'de yayınlamış.

"Nacon'un yayınladığı Steam sürümünü indirdik ve arşiv üzerinde kendi şifreleme anahtarımızı kullandık ve işe yaradı. Hackerlar, oyun içeriğini değiştirirken farklı bir şifreleme anahtarı yerine bizim oluşturduğumuz şifreleme anahtarını kullanmak konusuna dikkat bile etmemiş."

Frogwares ayrıca Nacon'un Gamesplanet'ten aldığı oyunun Deluxe Edition olduğunu ve indirilebilir içeriklerin Nacon'a ait olmadığı için çıkarıldığını öne sürdü.
 
Nacon da konuyla ilgili açıklamada bulundu fakat daha sonra kaldırıldı.

Nacon'un belirttiğine göre The Sinking City Steam sürümü resmi ve tamamlanmış bir sürüm. Frogwares'ın iş birliği yapmamasından dolayı bulut depolama ile başarımlar gibi Steam özellikleri eksik ve sadece ana oyunu içeriyor.
 
Nacon, söz verilen finansal desteğin sunulmaması gibi Frogwares'ın bazı önceki suçlamalarına da yanıt verdi. Nacon, Frogwares'a şimdiye kadar 10 milyon euro'dan fazla fon sağladıklarını, oyunun geliştirilmesinin ve yayınlanmasındaki en büyük payın Nacon'un parasının ve çalışmalarının olduğunu ve sözleşmeyi ihlal edenlerin asıl Frogwares olduğunu söyledi.
 
İki firma arasındaki dava da sürüyor.