World of Warcraft Burning Crusade Classic Oyuncuları Bir Kez Daha Kara Geçit'in Ötesine Çağırıyor

Gazali Çetinkaya

 
Parçalara ayrılmış Outland diyarındaki Kara Geçit'in ötesinde istilaya hazırlanan şeytani Burning Legion orduları, bütün Azeroth'u tehdit ediyor. World of Warcraft oyuncuları, Blizzard Entertainment'ın bu yıl yayınlayacağı, ilk World of Warcraft genişleme paketinin özüne sadık kalarak yeniden geliştirilen sürümü Burning Crusade Classic ile istilacı sorununu kökünden çözmek, Zangarmarsh'ın mantar ormanlarının altında yatanları keşfetmek ve Illidan'ı bir kez daha mağlup etmek için şer büyüsü altında harap olmuş Hellfire Peninsula'ya dönecek. 
 
Blizzard Entertainment başkanı J. Allen Brack, “World of Warcraft topluluğu WoW Classic'teki maceralarına devam etmelerini sağlayacak The Burning Crusade için çok heyecanlılar,” diyor. “WoW Classic'in çıkışından bu yana içerik güncellemeleri yayınlarken oyuncuların 2021 yılında bu tür bir deneyimden ne beklediğine dair çok şey öğrendik. İster Kara Geçit'ten daha önce geçmiş olsunlar, ister oyuna ilk kez başlıyor olsunlar; oyuncuların Outland'de çıkacakları maceraların her zamanki gibi efsanevi olmasını sağlamak için öğrendiklerimizden faydalanıyoruz.”
 
World of Warcraft Classic'in kurduğu destansı temele dayanan Burning Crusade Classic, oyunculara Warcraft efsanesinin bir sonraki bölümünü deneyimleme fırsatını sunacak. Yeniden geliştirilen genişleme paketi, hem çıkış sürecinde hem de onu takip eden içerik güncellemelerinde 2007'de çıkan orijinalin aşağıdaki özelliklerini ve daha fazlasını geri getirecek:
 
Parçalanmış Outland Toprakları: Blade's Edge Mountains'ın ejderhaların bile girmeye korktuğu sivri kayalıklarına ve derin uçurumlarına girin, Nagrand'ın havada süzülen adalarında bozulmamış Mag'har orklarıyla omuz omuza ava çıkın, Black Temple'ın gölgesinde Legion'ın şeytani casuslarıyla savaşın ve çok daha fazlasını yapın.

İki Yeni Oynanabilir Irk: Bir zamanlar onları besleyen sihri başka kaynaklarda arayan bir blood elf olarak Horde için savaşın veya yeni bir ev bulma umuduyla Outland'i terk eden draenei'lerle Alliance'a katılın.

Arena Kapılarında Toplanın: Güvendiğiniz dostlarınızı yanınıza alın ve Ring of Trials ve Circle of Blood gibi arenalara girerek 2v2, 3v3 veya 5v5 savaşlarda PvP becerilerinizi herkese gösterin.

Uçan Bineklerle Kanatlanın: Outland'le birlikte oyuna gelen uçan bineklerle Netherstorm'un kaotik göklerinde uçun ve şer büyüsüyle kavrulan Shadowmoon Valley'nin üzerinde gezinin.

Zorlu Baskın ve Zindanları Dize Getirin: Tempest Keep'in kristal kalesinde ve kahramanların Azeroth'un geçmişine şahit olduğu Caverns of Time'da 5 kişilik zindanları fethedin. Karazhan'ın lanetli koridorlarına 10 kişilik baskınlar yapın ve 25 kişilik Sunwell Plateau'da Kil’jaeden'la yüzleşmeye hazır olun.

Kahramanlar İçin Yeni Seçenekler: Jewelcrafting mesleğiyle (profession) güç veren mücevherleri eşyalarınıza yerleştirin, Shattrath'ta Aldor ve Scryer taraflarından birini seçip eşsiz ödüller kazanın, Horde tarafında bir paladin ya da Alliance tarafında bir şaman olun.
 
Kara Geçit'e girmeden önce oyunculara sahip oldukları her bir WoW Classic karakteri için iki seçenek sunulacak; oyuncular kendi sunucularındaki diğer Horde ve Alliance kahramanlarıyla beraber Burning Crusade dönemine ilerleyebilecek ya da Burning Crusade Classic'in çıkışıyla birlikte oyuna eklenecek olan “Classic Dönem” sunucularında orijinal WoW Classic içeriklerini oynamaya devam edebilecekler. İki dünyayı da tecrübe etmek isteyen oyuncuların, tercihe bağlı ücretli hizmet olarak her bir WoW Classic karakterini “klonlama” şansı da olacak. Bu sayede kahramanlar Burning Crusade Classic'e adım atarken kopyaları da Classic topraklarında maceralara devam edebilecek. Sunucu türlerine ve karakterler için mevcut olacak seçeneklere dair daha fazla bilgi ilerleyen tarihlerde duyurulacak.
 
lizzard, Kara Geçit'in ötesine geçmeye hazır olmayan ancak yine de arkadaşlarıyla birlikte Outland'de maceraya atılmak isteyen oyunculara da genişleme paketinin çıkış tarihine yakın bir zamanda tercihe bağlı olarak karakterlerini 58. seviyeye yükselme imkânı sunacak. Bu yükseltme, oyuncuların WoW Classic'teki ilerlemelerinin bütünlüğünü korumak adına Classic Dönem sunucularında ya da yeni blood elf ve draenei ırklarında kullanılamayacak. Ayrıca bu yükseltme, her bir World of Warcraft hesabı için bir karakterle sınırlı olacak. Ücretlendirme ve oyunculara sunulma tarihleriyle ilgili detaylar da dahil olmak üzere daha fazla bilgi ilerleyen tarihlerde paylaşılacak.

Oyuncular, WoW Classic'e olduğu gibi Burning Crusade Classic'e de World of Warcraft aboneliklerinin dışında hiçbir ek ücret ödemeden erişebilecek. Blizzard Entertainment, Burning Crusade Classic için yakın gelecekte bir beta testi başlatarak oyunculardan geribildirimde bulunmalarını isteyecek. Böylece oyunun özgün yanlarıyla eğlenceli taraflarını olabildiğince iyi dengeleyen bir genişleme paketi ortaya çıkacak. Kayıt detayları da dahil olmak üzere beta testiyle ilgili daha fazla bilgi ilerleyen tarihlerde paylaşılacak.
 
basın bülteni