Stadia Patronu Birinci Parti Stüdyolar Kapanmadan Beş Gün Önce Geliştiricilerine Övgüler Yağdırmış

Gazali Çetinkaya

 
Google, bu ayın başında yaptığı duyuru ile birlikte Stadia'ya birinci parti oyunlar geliştirmek için kurduğu Stadia Games & Entertainment stüdyolarını kapatacağını açıkladı.

Kotaku'nun kaynaklarına göre Stadia başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison, 27 Ocak'ta geliştiricilerine gönderdiği mailde çeşitli ve yetenekli bir ekip oluşturmak ve Stadia'ya özel güçlü oyunlar yapmak konusunda harika ilerleme kaydettiklerini ve gelecek planları ile ilgili stratejileri yakında kendilerine bildireceklerini söylemiş.
 
Bu olaydan birkaç gün sonra da stüdyoların kapanacağı haberi geldi. Geliştiriciler de bu haberi bizle birlikte aynı anda öğrenmiş ve onların için de büyük sürpriz olmuş. Phil Harrison daha sonra bu yanıltıcı mailden dolayı geliştiricilerden özür dilemiş.
 
Kotaku'nun kaynakları, Stadia Games & Entertainment stüdyolarının kapanmasının arkasında üç neden olduğunu belirtiyor. Pandemi, geliştirme süreci masraflarının giderek artması ve Microsoft'un Bethesda'yı satın alması. Sonuncu sebebin durumla tam olarak nasıl bir bağlantısı olduğundan bahsedilmedi.
 
Stadia, video oyun streaming servisi olarak hizmet vermeye devam edecek ancak kendi bünyeleri içinde özel içerikler üretmeye yatırım yapmak yerine üçüncü parti firmalarla ortaklıklara odaklanılacak. Stadia 2021'de 100'den fazla oyun gelmesi planlanıyor.