Randy Pitchford: Gearbox'ın Satılması Sayesinde Stüdyo Daha Fazla Risk Alabilecek

Gazali Çetinkaya

 
Borderlands geliştiricisi Gearbox, 1.3 milyar dolara Embracer Group'a satılıyor.

Gearbox patronu Randy Pitchford'ın dediğine göre bu anlaşma sayesinde stüdyonun artık diğer yayıncıların ilgisini çekmek için güvenli oynamayasına gerek kalmayacak ve akıllarındaki yeni fikirleri denemek için daha fazla risk alabilecekler.

VentureBeat ile röportaj gerçekleştiren Randy Pitchford "Patlama yapmaya hazır, çok fazla yeni IP konseptimiz var. Gearbox'ın daha önce yaptığını bildikleri bir şey yerine bahis oynamak isteyen doğru yayıncı ortağı bekleyebilirdik. Görmek istediğimiz bir sonraki şey için risk alan yayıncılar her zaman ödüllendirildi. Ancak her nedense yayıncılar bu tarz riskler konusunda kendilerini pek rahat hissetmiyorlar. Şimdi ise bu riski biz almalıyız." diye belirtti.
 
Randy Pitchford, Gearbox'ın satın alınmasını, Epic Games'in Gears of War haklarını Microsoft'a satmasıyla karşılaştırdı ve bunu köprüleri yakmak olarak nitelendirdi.
 
"Bizim öyle yapmamız gerekmiyor. Elimizdeki IP'yi en üst seviyede sunabilir ve Embracer Group anlaşması ile birlikte yeni IP'ler kovalayabiliriz. Bu benim için inanılmaz heyecan verici. Sanki daha yeni başlıyoruz gibi hissediyorum."
 
"Kaç yılımın kaldığını bilmiyorum fakat oyun sektöründe ve oyunları isteyenler için hâlâ faydalı biriyken elimden geldiğince fazla şey yapmak istiyorum. Dünya beni istediği sürece yapacağım. Ofiste ölme niyetindeyim. Umarım buna daha uzun zaman vardır."
 
THQ Nordic, Saber Interactive, Koch Media, DECA Games, Amplifier Game Invest ve Coffee Stain Holding'ten sonra Gearbox, İsveçli video oyun holding şirketi Embracer Group'un yedinci büyük şirketi haline gelecek.