EA, BioWare'in Geleceği için Çok Umutlu

Gazali Çetinkaya

 
En son Mass Effect: Andromeda ile Anthem'i piyasaya sunan ve genel müdürü Casey Hudson ile Dragon Age baş yapımcısı Mark Darrah stüdyodan ayrılan BioWare bir süredir düşüşte.

Electronic Arts CEO'su Andrew Wilson, BioWare'in geçmişte bazı sıkıntılar yaşadığını kabul etti fakat yeni liderlik ekibi ile birlikte yeni bir yöne ilerleyen stüdyonun gelecek oyunlarına çok güvendiklerini belirtti.
 
"BioWare inanılmaz işler yapan inanılmaz insanlarla dolu inanılmaz bir stüdyo. Son birkaç yılda sunduklarında bazı sapmalar meydana geldi fakat bu durum stüdyonun inovasyonu ve yaratıcılığı daha da zorlamasına neden oldu ve stüdyonun gelecek yol haritasına çok ama çok güveniyoruz."
 
"Stüdyodan ayrılan Casey ve Mark ile ilgili olarak, ikisi de çok iyi arkadaşım ve ikisine de çok büyük saygı duyuyorum. Zaman zaman bu tür ayrılışlar olması yaratıcı organizasyonların doğasında var. Stüdyoda şu anda sürmekte olan liderlik ve daha fazla yenilik ve yaratıcılık sunmak adına her gün işe gelen baş çalışanlar konusunda çok çok çok iyi hissediyoruz."
 
BioWare şu anda yeni Mass Effect ve Dragon Age oyunu üzerinde çalışıyor. Bu oyunlardan önce ilk üç Mass Effect oyununun yenilenmiş versiyonlarını içerecek Mass Effect Legendary Edition yolda.