Sherlock Holmes: Chapter One'dan Yeni Detaylar

Gazali Çetinkaya

 
Geliştirici Frogwares, Sherlock Holmes: Chapter One için ‘Sorularınız Yanıtlandı’ video serisinin ilk bölümünü yayınladı.
 
Beş ana görev ve 30'dan fazla yan görev bulunacak. Bu yan görevlerin bazıları ana görevler kadar büyük. Sadece ana hikayeden giderseniz oyunun süresi yaklaşık 12-15 saat fakat oyundaki her şeyi göreceğim diyorsanız 40-50 saat.

Ana hikaye Sherlock'un annesinin ölümünü araştırmak üzerine. Ancak genç Sherlock kendisinin gerçek bir dedektif olduğunu kanıtlamak için her bir olayı araştırmak konusunda istekli ve yan görevlerin hepsi farklı hikayelere odaklanacak.

Oyun açık dünya. İlk ana görevi tamamladıktan sonra adayı keşfetmekte ve yeni görevleri kendiniz bulmakta özgürsünüz. Neyi ne zaman yapmak istediğiniz size kalmış.
 
Kılık değiştirme oyunun önemli bir parçası. Bulduğunuz veya satın aldığınız kıyafetlerle farklı sosyal grupların güvenini kazanma ve kapalı özel bölgelere erişme şansı yakalayacaksınız. Kıyafet, şapka, gözlük ve sakal gibi unsurlar özelleştirilebilecek. Yaşlı görünmeniz gerekiyorsa makyajla kırışıklık dahi ekleyebileceksiniz. Oyuncular oturduğu malikaneyi de özelleştirebilecek.
 
Seçimlerinize göre ana ve yan görevlerin farklı sonuçları olacak. Oyunun da birkaç farklı sonu bulunmakta. Sherlock sadece bulmaca çözmeyecek. Hikayede uygun yerlerde dövüştüğü sahneler de olacak.
 
Geliştirici ekip oynanış göstermeye henüz hazır değil. Sherlock'u Alex Jordan ve yardımcısı Jon'u Wil Coban seslendiriyor.
 
Sherlock Holmes: Chapter One PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC için 2021'de çıkacak ve Türkçe altyazı desteği sunacak.

Daha fazla detayı soru & cevap videosunda bulabilirsiniz.