Rockstar Games Yeni Bir NPC Teknolojisi için Patent Başvurusunda Bulundu

Gazali Çetinkaya

 
Rockstar Games'in ana şirketi Take-Two Interactive yeni bir NPC teknolojisi için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi'nde patent başvurusunda bulundu.

Rockstar Games'in baş yapay zeka programcısı Simon Parr ve teknoloji direktörü David Hynd tarafından geliştirilen sistem NPC'leri yani oyun içindeki kontrol edilemeyen yapay zeka karakterlerin davranışlarını iyileştirmeyi ve daha gerçekçi bir hale getirmeyi amaçlıyor.
 
Yeni sistemin donanım ve yazılım kısıtlamaları olmadan gerçekçi bir sanal dünya oluşturacağı belirtiliyor. NPC'lerin etrafta nasıl hareket edeceği ve çevreye nasıl tepki vereceğine odaklanıyor.
 
Sürüş kısmından özellikle bahsedilmiş. Her bir NPC sürücünün hızlanma, frenleme, önündeki araç arasında bıraktığı mesafe, çıktığı en yüksek hız ve viraja girme hızları gibi kendine özgü karakteristik özelliklere sahip olabileceği, daha yoğun bir trafik sağlanabileceği ve trafikte farklı davranışlar sergileyebilecekleri ifade edilmiş.
 
Rockstar Games'in geliştirmekte olduğunu bildiğimiz bir açık dünya oyunu var ki o da Grand Theft Auto 6. Patentteki sistemin Grand Theft Auto 6'da kullanılma ihtimali epey yüksek.