Hitman 3 Epic Versiyonu Steam'den Eski Seviyeleri Ücretsiz Aktarmanıza İzin Verecek (Güncelleme)

Gazali Çetinkaya

 
Güncelleme: Epic Games CEO'su Tim Sweeney soruna baktıklarını açıkladı. Ardından IO Interactive geri adım attı ve Himan 1 ile 2'ye sahip olanlarının seviyeleri üçüncü oyuna aktarması için tekrar ödeme yapmalarının gerekmeyeceğinin garantisini verdi. Sadece oyunun çıkışıyla hemen olmayacak. İlerleye haftalarda yapılabilecek.
 
 
 
Orijinal Haber: Hitman 3 PC'de bir yıl boyunca Epic Games Store'a özel.

IO Interactive, önceki iki Hitman oyunundaki bölgelerin ve seviyelerin Hitman 3'e nasıl aktarılacağını detaylandırdı ve PC oyuncularını bundan pek memnun kalmayabilir.

Hitman 1'deki seviyeleri Hitman 3'e aktarmak için oyunun Epic Games Store versiyonuna sahip olmanız gerekli. Daha önce ücretsiz olarak sunulmuştu. Eğer kaçırdıysanız Hitman 1 GOTY Access Pass, Hitman 3'ü satın almış olanlar için ilk 10 gün kalıcı olarak ücretsiz verilecek. 10 günden sonra ücretli.
 
Hitman 2'deki seviyeleri Hitman 3'e aktarmak için yine Hitman 2 Access Pass'e ihtiyacınız olacak ve Hitman 3'ün çıkışından sonra 14 gün boyunca %80 indirimle satılacak ve ara ara indirime girecek.
 
Yani oyunların en pahalı sürümlerini daha önce Steam'den almış olsanız bile en azından Hitman 2 için tekrar ödeme yapmanız lazım. Hitman 1'i bedavaya getirme şansınız var. Hitman 1 ve 2 Access Pass fiyatları henüz açıklanmadı.
 
Önceki iki oyunun seviyelerini neden Hitman 3'e aktarıp oynamak isteyesiniz? Hitman 3 ile oyun motoru screenspace reflection ile birlikte güncellendi ve bu sayede ilk iki oyunun yansımaları iyileştirilecek. Ayrıca aynı verilerin kaldırılması ve yeni bir doku sıkıştırma metodu sayesinde oyunların boyutları büyük oranda küçülecek ve üç oyun toplamda 100GB yer kaplayacak.
 
IO Interactive, seviye aktarma planının kendi kontrolleri dışında gerçekleşen çeşitli koşullar sebebiyle değiştiğini ve böyle sonuçlandığını belirtti.
 
Deneyim puanı derecesi, bölgelerdeki ustalık seviyeleri ve açılabilirler, challenge ilerlemesi ve açılabilirler ve Elusive Target kıyafetleri ve açılabilirler gibi unsurları içeren Hitman 2 ilerlemesi oyun içi yerine IOI hesabı kullandığı için Steam'den Hitman 3 Epic Games Store versiyonuna aktarılabilecek.
 
Hitman 3 PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, PC ve Stadia için 20 Ocak 2021'de çıkacak. Aynı tarihte Switch'e bulut versiyonu geliyor.