CD Projekt Dava Hakkında Açıklamada Bulundu

Gazali Çetinkaya

 
Geçtiğimiz hafta ABD'li hukuk bürosu Rosen Law Firm, Cyberpunk 2077 üzerinden CD Projekt'e dava açtığını duyurmuştu ve CD Projekt'ten konu hakkında açıklama geldi.
 
CD Projekt S.A yönetim kurulu tarafından belirtilene göre, 25 Aralık'ta davaya ilişkin bir tebligat alınmış. Şirket ve yönetim kurulu üyelerinin Cyberpunk 2077 ile ilgili olarak şirketin yatırımcılarını yanıltarak zarara uğramalarında yasaların ihlal edilip edilmediğine karar verilmesi için mahkemeye çağrılıyorlar.
 
Rosen Law Firm'ün dava açma sebebi de CD Projekt'in Cyberpunk 2077 ile ilgili olarak yanlış ve yanıltıcı beyanlarda bulunduğu ve neredeyse oynanabilir durumda olmayan konsol versiyonlarını göstermeyerek yalan söylemesiydi. Rosen Law Firm, 16 Ocak 2020 - 17 Aralık 2020 tarihleri arasında CD Projekt'ten menkul kıymet satın alanlar adına toplu dava açtı ve menkul kıymetler kanunu altında CD Projekt yatırımcılarının zararlarını karşılamayı amaçlıyor.
 
CD Projekt, ne kadar tazminat talep edildiğinin belirtilmediğini ve iddialar hakkında kendilerini savunmak için güçlü adımlar atılacağını ifade etti.