Fortnite'ın PC Versiyonuna Performans Modu Geliyor

Gazali Çetinkaya

Epic Games, bugün itibarıyla Fortnite'ın PC versiyonuna performans modu ekliyor.
 
Alfa aşamasında olan ve Battle Royale ile Kreatif modlarında desteklenecek performans modu görsel kaliteyi düşürerek işlemci ve ekran kartının yükünü azaltacak ve ciddi anlamda performans artışı sağlayacak. Oyun için ayarlar menüsünden seçilebilecek.
 
Performans modu birlikte oyuncular, Epic Games başlatıcısı kurulum seçenekleri sayfasından 14 GB olan yüksek çözünürlüklü kaplamaları kaldırabilecek ve oyunun boyutunu 17 GB'a kadar indirebilecek. Bunun için şu adımları izleyebilirsiniz:
 
1. Epic Games başlatıcısını açın. 2. Kütüphane'ye tıklayın. 3. Fortnite'ı bulun ve yanındaki üç noktaya tıklayın. 4. Ayarlar'a tıklayın. 5. Yüksek Kalite Kaplamaları Kullan'ın yanındaki kutucuğu seçin.
 
Epic Games, performans modundaki FPS artışını aşağıdaki donanımlarla örneklendirdi:
Epic Games'in belirttiğine göre performans modu, bu modu kullanmayı seçen bütün oyuncular için performans artışı sağlasa da, daha da iyi bir deneyim sunabilecek donanım gereksinimleri de var. Eski makineler için oyun SSD'den çalıştırıldığında veya en az 6 GB bellek olduğunda oyun mevcut belleği daha iyi kullanabilecek ve genel olarak takılmalar azalacaktır. Harici ekran kartı gerekli olmasa da sistem üzerindeki yükü dengeleyecek ve daha sorunsuz bir deneyim sağlayacaktır.
 
2. Bölüm: 5. Sezon'da 720p çözünürlükte yüksek çözünürlüklü kaplamalar olmadan performans modu böyle görünüyor: