Marvel's Avengers Henüz Geliştirme Masraflarını Karşılayamadı

Gazali Çetinkaya

 
Square Enix, Marvel's Avengers'ın çıkış yaptığı çeyrekte 6-7 milyar Japon Yeni faaliyet zararı olduğunu bu ayın başlarında rapor etmişti.
 
Square Enix başkanı Yosuke Matsude bu raporla ilgili bir açıklama yaptı ve oyunun beklenenden daha az sattığını ve henüz geliştirme masraflarını karşılayamadığını belirtti. Ek içeriklerle oyunun satışlarının artmasını bekliyorlar.
 
"Marvel's Avengers'ın ilk satışlarının beklediğimizden daha düşük kalmasından ve oyunun geliştirme masraflarını karşılayamamamızdan dolayı faaliyet zararı meydana geldi. Satışlarımızın büyümesini sağlayacak çok sayıda ek içerik yayınlayarak başlangıçtaki yavaş satışları telafi etmeyi umuyoruz."
 
Yosuke Matsude ayrıca oyunun reklam ve pazarlamasına da çok para yatırdıklarını ifade etti ve bu masrafların hepsi düşük satışlarla birleşince zarar edildi.
 
İlk büyük ek içerik oyuna 8 Aralık'ta geliyor. Kate Bishop oynanabilir karakteriyle birlikte yeni hikaye, görevler, yetenekler, silahlar, düşmanlar ve daha fazlası oyuna ücretsiz olarak eklenecek.