Yeni Metro Oyunu PS5, Xbox Series, PC için Geliştiriliyor; Metro Exodus PS5, Xbox Series'e Geliyor

Gazali Çetinkaya

 
Yayıncı Deep Silver ve geliştirici 4A Games, Metro serisinin 10. yıl dönümü şerefine gelecek planlarından bahsetti.

İlk olarak, Metro Exodus'un PlayStation 5 ve Xbox Series sürümleri duyuruldu. 2021'de çıkacak ve yüksek kare hızı, artırılmış çözünürlük, kısa yükleme süreleri ve ray tracing desteği getirecek. PlayStation 4 ve Xbox One'da oyuna sahip olanlar yeni nesil sürüme ücretsiz yükseltebilecek.

4A Games, yeni Metro oyununun yolda olduğunu bir kez daha doğruladı. PlayStation 5, Xbox Series ve PC için 4A Games'in oyun motorunun tamamen elden geçirilmiş versiyonuyla geliştiriliyor ve yeni neslin tüm gücünden faydalanacak.
 
Yeni Metro oyununun yanı sıra bir de Metro evreninde geçen çok oyunculu bir deneyim üzerinde çalışılıyor. 4A Games, bu proje için Saber Interactive ile ortaklığa gitmiş.
 
Bu durumun stüdyonun tek oyunculu olan projelerine etki etmeyeceği söylendi. Çok oyunculu oyun trendine kapılmadıklarını belirtiyorlar. Çok oyunculu projenin gelişimi ayrı bir ekip tarafından sürdürülüyor. 4A Games'ten oyuncuların sevdiği ve bildiği hikaye odaklı tek oyunculu oyunlar görmeye kesinlikle devam edeceğiz.

4A Games, Metro serisi üzerinde daha uzun yıllar çalışmayı düşünüyor ve oyun portföylerine yeni bir IP de eklemek istiyorlar.