Star Citizen'ın Geliştirilmesine Yardımcı Olması için Yeni Bir Stüdyo Kuruluyor

Gazali Çetinkaya

 
Çok oyunculu uzay simülatörü Star Citizen'ın yapımcısı Cloud Imperium Games, oyunun gelişimine yardımcı olması için Kanadalı şirket Turbulent ile ortaklığını duyurdu.

Turbulent uzun yıllardır arka planda Star Citizen'ın gelişimine dahildi ve Cloud Imperium Games geçtiğimiz yıl şirketten azınlık hissesi satın almıştı. Montreal'de açacakları yeni stüdyo tamamen Star Citizen'a odaklanacak ve oyun için yeni özellikler, yeni bölgeler ve yıldız sistemleri geliştirecekler.
 
Kurucu ortak ve baş teknoloji yöneticisi Benoit Beausejour konuyla ilgili olarak "Turbulent'te Star Citizen geliştirme ekibi kurulduğunu resmi olarak açıklamaktan son derece gurur duyuyorum. Montreal inanılmaz bir geliştirici havuzuna sahip bir şehir ve zengin bir video oyunu geçmişi var. Cloud Imperium Games ailesiyle birlikte çalışarak bu eşi benzeri görülmemiş sürekli evrene yeni dünyalar oluşturması için en iyi yetenekleri ekibi eklemekten çok mutluyuz." dedi.
 
Cloud Imperium Games baş geliştirme yöneticisi Erin Roberts ise Turbulent'in şimdiye kadar sunduğu çalışmaların ve çabaların oyunun başarısının tamamlayıcı bir parçası olduğunu belirtti.
 
Star Citizen şu anda alfa aşamasında ve oynanabilir durumda. Ne zaman çıkış yapacağı hâlâ belli değil. Şimdiye kadar 324 milyon dolardan fazla fon topladı.