2021 VALORANT Şampiyonlar Turu Duyuruldu!

Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games, küresel katılımla 2021 yılında düzenleyeceği "VALORANT Şampiyonlar Turu" resmi elektronik spor etkinliğini duyuruldu. Duyuru VALORANT resmi internet sitesi üzerinden yapıldı.
 
     "Önümüzdeki yıl, dünyanın dört bir yanında kendini göstermek için sabırsızlanan profesyonel oyuncular, hem bölgesel hem de uluslararası turnuvalar silsilesiyle şanlarını duyurma fırsatı yakalayacak."
 
 
 
     VALORANT Şampiyonlar Turu'nda Öncüler, Ustalar ve Şampiyonlar olmak üzere üç farklı turnuva aşaması bulunacak. Öncüler etkinlikleri bölgesel rekabete odaklı olacak ve hem Riot hem de üst düzey turnuvalar düzenleyen ortak organizatörler tarafından düzenlenecek. Ustalar etkinlikleri daha büyük kapsamlı olacak ve yılda sadece üç kere düzenlenecek. Bu turnuvalarda, bölgelerindeki en yetenekli takımlar boy gösterecek. Şampiyonlar etkinliği sezonun en büyük ve son etkinliği olacak. İki hafta sürecek bu turnuvada, tüm dünyanın en iyi 16 takımı yarışacak ve galip gelen takım küresel anlamda ilk VALORANT Şampiyonu unvanını kazanacak.