Deathloop'un DualSense Kontrolcüsü Desteği Detaylandırıldı

Gazali Çetinkaya

Arkane Lyon'un FPS oyunu Deathloop, PlayStation 5 DualSense kontrolcüsünün dokunsal geri bildirim ve uyarlanabilir tetikler özelliklerinden faydalanacak.
 
Bethesda Softworks içerik yöneticisi Anne Lewis, oyunun DualSense kontrolcüsü desteğini detaylandırdı.
 
Oyunun dinamik silahları sayesinde ateş etmekten şarjör doldurmaya kadar her silahın farkını elinizde hissedeceksiniz. Örneğin PT-6 Spiker silahında mermilerin her bir tanesinin şarjörün içine düştüğünü ve ateş ederken tetiğin direncini ve geri tepmesini hissedeceksiniz.
 
 
Oyuna yeni başladığınızda bir süre düşük seviye silahlarla idare etmek zorunda kalabilirsiniz ve biraz paslanmış olan bu silahların tutukluk yapma riski var. Oyun içinde silah tutukluk yaptığı zaman animasyon devreye girmeden tetik tuşları yarıya kadar kilitlenecek. Ekranda karakter tutukluğu düzeltmek için silaha vururken o darbeleri de hissedeceksiniz.
 
 
Oyun silahlar dışında da kontrolcünün özelliklerini kullanacak. Karakterin koşma, tırmanma, kayma ve ışınlanma gibi hareketlerini de hissedeceksiniz. Çatıdan kayarken çıkıntılı yüzey ve ardından yere indiğinizdeki his de buna dahil. Yanınızdan geçen veya isabet eden mermilerin sesleri, telsiz konuşmaları, mermi bittiği zaman tetiği çektiğinizdeki ses de kontrolcü üzerindeki hoparlörden gelecek.
 
 
Deathloop 21 Mayıs 2021'de PlayStation 5 ve PC için çıkacak. Konsolda bir yıl boyunca PlayStation'a özel.