PlayStation CEO'su Game Pass Tarzı Bir Servis Gelebileceğini İşaret Etti

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment başkanı ve CEO'su Jim Ryan, Rus haber ajansı TASS ile gerçekleştirdiği röportajda PlayStation tarafında Game Pass tarzı bir abonelik servisi için çalışmalar yapılıyor olabileceğinin sinyalini verdi.

"Microsoft'un Game Pass'ine nasıl cevap vereceksiniz?" sorusuna Jim Ryan, bununla ilgili haber geleceğini fakat onun bugün olmadığını ifade etti.

Jim Ryan, PlayStation Now abonelik servisine sahip olduklarını belirtti.
 
Rusya da Türkiye gibi PlayStation Now'ın bulunmadığı ülkeler arasında. "PlayStation Now neden Rusya'da ulaşılabilir değil?" sorusuna ise şu yanıt geldi.
 
"Benden daha iyi biliyorsun ki Rusya çok, çok büyük bir ülke. Bu servislerle çıkış yapmak çok zor. Çıkış yaparken sınır nasıl belirlenecek? Sadece Moskova'da mı yoksa Moskova ve St. Petersburg'ta mı çıkacak? Servisi, Rus PlayStation topluluğunun bazı bölgelerine sunmak, diğerlerine sunmamak kötü olurdu. Bulut streaming servisi sunucularının oyuncuya yakın konumlarda olması gereklidir ve bu da lojistik açıdan çok zorlayıcı."
 
Microsoft ile konsol savaşlarının hâlâ devam edip etmediği sorulduğunda ise Jim Ryan "Konsol savaşları terimi hiç kullanmadığım ve sevmediğim bir terim. Rekabet olması harika. Bizi daha çok çalışmaya itiyor ve kayıtsız kalmamızın önüne geçiyor. Tüketicilerin seçim şansının olması harika bir durum." cevabını verdi.