Honda e-GP'de İlk Yarış Tamamlandı!

Hamit Can Sayılgan

 
      Motorsport.com'un düzenlediği Hayallerinle Yarış Honda e-GP turnuvası başladı! İlk yarış, 11 Kasım akşamı gerçekleştirildi. 400 kişi arasından sıyrılarak turnuvaya katılmaya hak kazanan 20 pilot ilk yarışta büyük bir mücadele verdi.
 
     Turnuvanın ilk yarışı, Avusturya'nın Red Bull Ring pistinde yapıldı. Serhan Acar ve Cem Bölükbaşı'nın canlı olarak sunduğu yarış 18 dakika süren sıralama turları ile başladı.
 
     Sıralama turlarını 1:02.409'luk derecesi ile Red Bull Racing Honda pilotu Hakan Ottaş lider tamamlarken 2. sırayı Williams koltuğundaki Anıl Tüken 1:02.429'luk derecesi ile aldı.
 
     Büyük heyecana sahne olan sıralama turlarında 12 pilot 1 saniyelik dilim içerisinde yer aldılar. Sıralama turlarının ardından hava şartları oyunun kendisi tarafından belirlendi ve yarış, yağmur altında başladı.

     Tüm yarış boyunca pistte bir çok mücadele yaşandı ve sonunda gülen taraf yarışa 2. sırada başlayan Anıl Tüken oldu. Tüken'i yine yarış boyunca mücadele ettiği Hakan Ottaş takip ederken podyumun son basamağı Umut Kocayiğit'e gitti. Anıl Tüken 2 pit stop stratejisi ile doğru kararı verirken lastikleri aşınan Ottaş son turlarda geçilmekten kurtulamadı.
 
     Turnuvanın 2. yarışı, 18 Kasım Çarşamba gecesi saat 21:00'da gerçekleştirilecek ve yine Serhan Acar ve Cem Bölükbaşı'nın keyifli sunumuyla Honda Türkiye Youtube kanalından canlı olarak yayınlanacak.