Rainbow Six Siege: Neon Dawn Operasyonu Detaylandırıldı

Gazali Çetinkaya

 
Ubisoft, Tom Clancy's Rainbow Six Siege'in beşinci yıl dördüncü sezonu Neon Dawn operasyonunu tanıttı.

Yeni operatör, harita yenilemesi ve daha fazlasını ekleyecek.
 
Taylandlı savunma operatörü Aruni kapılar, kapaklar ve pencerelere lazer geçidi ekleyebilen Surya adlı yeni bir araca sahip. Saldıran takıma hasar verirken savunma takımına geçiş imkanı tanıyor. Saldıran takım kapılardaki lazer geçidinin altındaki boşluktan yararlanabilir ve çeşitli mühimmatlar veya sağlığının bir kısmını feda ederek devre dışı bırakabilir. Lazer geçidi devre dışı bırakılsa bile jeneratörleri yok edilemez fakat kendini şarj etse de yeniden etkinleşmez. Savunan takımın kıvılcım efektinin durmasını beklemesi gerekli ve ardından vurarak geçidi çalıştırabilir. Aruni birincil silahı P10 RONI veya MK 14 EBR ve ikincil silahı PRB 92. 
 
Skyscraper (Gökdelen) haritasında yapılan yeniliklerden ilki bölgelerdeki pencere sayısının azaltılarak çapraz ateşlerin eskisi kadar ölümcül olmaması sağlandı. Bazı balkonlar kaldırılarak saldıran takımın sürekli dışarıda durup pencerelere yönelme ihtimali azaltıldı. Restoran kısmı barlarla birlikte ikiye bölündü ve artık oyuncuları restoran bölümüne yönlendiren bir çift kapı bulunuyor. Mihrap adı verilen yeni bölme ile Çay Odası'na ulaşabileceğiniz bir bağlantı eklendi. İki takım için de daha fazla strateji seçeneği sunacak. Çatı katlarına erişim hâlâ yok fakat ortada Ejderha ve Teras'ın üzerinde çatıya halatla inebileceğiniz ve haritanın öteki tarafına hızlıca ulaşabileceğiniz yeni bir yer bulunuyor. Yatak odası ve banyo yeniden tasarlandı ve oraya saldırmak için artık yeni yollar var. Merdivenlere yatıp kapı barikatlarının altından bakarak oradan geçenleri vurmak bundan sonra mümkün olmayacak.
 
Erişilebilirlik ayarları sesten yazıya ve yazıdan sese dahil yeni iletişim seçenekleriyle genişletilecek. Ayrıca oynanışta bazı denge ayarlamaları yapılacak.
 
Neon Dawn operasyonu bugün itibarıyla PC'de test sunucularında erişime açılıyor. 
 
Duyuru panelini aşağıdaki oynatıcıdan Türkçe altyazı olarak izleyebilirsiniz.