SuperData: Marvel's Avengers İlk Ayında 2.2 Milyon Dijital Kopya Sattı

Gazali Çetinkaya

 
Video oyun pazar araştırma şirketi SuperData, Eylül ayına dair verileri paylaştı.
 
Marvel's Avengers 2.2 milyon dijital kopya satmayı başardı. Dijital satışlar anlamında, Final Fantasy VII Remake'ten sonra Square Enix'in ikinci en büyük çıkış yapan oyunu oldu.
 
NBA 2K21, 1.9 milyon dijital kopya sattı ve oyun içi satın alımların NBA 2K20'ye kıyasla %8 artmasıyla Eylül ayının en çok gelir elde eden oyunu oldu.

Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, 2.8 milyon dijital kopya satarak Crash Bandicoot veya Spyro oyunlarının remake sürümlerinin çıkışından daha fazla gelir elde etti. Super Mario 3D All-Stars 1.8 milyon dijital satış ile dijital anlamda Switch'teki en büyük Mario çıkışını yaptı.
 
Crusader Kings III 1.1 milyon dijital kopya sattı ve böylece Total War: Three Kingdoms veya Sid Meier's Civilization VI'nın çıkış ayından daha fazla sattı. Gelir anlamında biraz daha az kazandı çünkü $59.99 yerine $49.99 fiyattan satışa sunuldu.
 
Among Us'ın popülerliği de devam ediyor. Eylül 2020'de oyunun mobil versiyonundaki oyuncu sayısı neredeyse Pokémon GO'nun zirveyi gördüğü Ağustos 2016 sayılarına ulaştı.
 
Rocket League'in oynaması ücretsiz modele geçişi de geliştiriciye karşılığını verdi. Oyuncu sayısı %193 arttı ve gelirlere de yansıdı. Oynaması ücretsiz olduğu hafta 23 - 30 Eylül tarihleri arasında elde edilen gelir, Eylül ayının ilk üç haftası ile neredeyse aynı. 
 
Bu veriler sadece Eylül ayı dijital sürüm satışları için geçerli. Karşılaştırıldıkları oyunların da çıkış yaptıkları ilk ayı kapsıyor.