Bir Analist, Dune Filminin 1 Milyar Dolar Hasılatı Geçeceğini Düşünüyor

Özgür Eroğlu

 
Frank Herbert'ün aynı isimli kitabından uyarlanan Dune filmi için büyük bir heyecan var. Hem oyuncu kadrosu hem de eserin kalitesinden dolayı birçok insan filmi merakla bekliyor.
 
Geçtiğimiz günlerde de Paul Dergarabedian isimli bir analist, Dune filminin gişeden 1 milyar dolar hasılatı geçeceğini iddia etti. Filmin kadrosu ve Dune'un büyüklüğü düşünüldüğünde o kadar da büyük bir miktar değil aslında. Ancak serinin ilk filmi olacağı için ve diğer yapımlar gibi genel kitleye hitap etmediği için bu sayı biraz zor geçilebilir.
 
Yine de analist Paul Dergarabedian, haklı çıkabilir. Filmin bu kadar uzun süreli ertelenmesinin sebebi de bu olabilir. Film en son yaklaşık olarak 1 yıl ertelendi ve yeni vizyon tarihi 1 Ekim 2021 oldu.
 
Dune’un yönetmenliğini Blade Runner 2049 ve Arrival gibi filmden tanıdığımız Denis Villeneuve yapacak. Filmin oyuncu kadrosunda ise; Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya, Dave Bautista, Oscar Isaac, Josh Brolin, Javier Bardem ve Stellan Skarsgård gibi isimler bulunuyor.