PS5 Kullanıcı Arayüzüne İlk Bakış

Gazali Çetinkaya

 
Sony en sonunda PlayStation 5'in kullanıcı arayüzünü tanıttı.
 
Sony, oyun zamanının değerli ve anlamlı olması gerektiğine inanıyor ve kullanıcı arayüzündeki yeni özellikler bu vizyon etrafında şekilleniyor. Yeni kullanıcı arayüzü oyuncuları oyunlara ve topluluğa hızlı bir şekilde bağlamak ve oyun deneyimlerinizi daha eğlenceli, ilgi çekici, özelleştirilmiş ve sosyal hale getirmek için tasarlandı.
 
Öne çıkan özelliklerden ilki Kontrol Merkezi. DualSense kontrolcüsündeki PlayStation tuşuna tek bir dokunuşunuzla sistem üzerinde ihtiyacınız olabilecek hemen hemen her şeye anında erişim sağlayabiliyorsunuz ve tüm bunları oyundan çıkmadan yapıyorsunuz.
 
Bir diğer dikkat çeken özellik ise Aktiviteler. Aktiviteler, Kontrol Merkezi'ndeki kartlar aracılığıyla görüntüleniyor ve oynamak istediğiniz seviyelere anında erişebilmenize, oyun içinde kaçırdığınız şeylere geri dönüp tamamlamanıza ve daha fazlasına yarıyor.
 
Arayüzde gezinmek, oyunlar arasında geçiş yapmak ve online maçlara girmek çok hızlı gerçekleşiyor. PlayStation Store, PlayStation 5'e tamamıyla entegre edildi ve bu da hiçbir gecikme yaşanmamasını sağlayacak. Sony, sistemle etkileşime ne kadar az zaman harcarsanız oyun oynamaya o kadar çok fazla zaman kalacağına inanıyor. 
 
PlayStation 5'in piyasaya sürülmesiyle küçük değişiklikler olabileceği belirtildi.

11 dakikalık tanıtım videosunu aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.