Champions Online Ücretsiz Oluyor

Samet Konuksal


 
 
     Önce Dungeons & Dragons Online, sonra Lord of the Rings Online, ardından Everquest II ve şimdi de Champions Online... Aylık ödemeli MMO oyun pazarının üyeleri bir bir çöküşe geçiyor. Cryptic, geçtiğimiz yıl çıkan ancak bekleneni veremeyen Champions Online'ın ücretsiz olacağını açıkladı.
 
     Ücretsiz sisteme geçecek olan Champions Online'da, üyelikler artık iki çeşide ayrılacak. "Gold" ve "Silver" adını taşıyacak olan bu çeşitlerden Silver üyelikte herhangi bir ücret ödemeye gerek kalmayacak. Ancak bazı özellikler Silver üyelikte kapalı olacakken, aylık ücret ödeyen kullanıcıların sahip olacağı Gold üyelikte ise herhangi bir sınırlama olmayacak.
 
     Kısacası, değişiklik olarak oyuna sadece yeni bir üyelik çeşidi olan Silver üyelik eklenecek. Böylece ücretsiz olarak oynamak isteyen kişiler, bazı kısıtlamalar olsa da Champions Online'ı oynayabilecekler. Bunun yanı sıra daha önceden ömür boyu üyelik alan kişiler, otomatik olarak Gold üyelik sistemine geçiş yapacağı da duyuru esnasında açıklandı.
 
     Verilen ilk bilgilere göre, Champions Online'ın 2011'in ilk çeyreğinde ücretsiz ödeme sistemine geçeceği açıklandı. Bakalım sistem değişikliği Champions Online'daki kullanıcı problemine etki edecek mi?