Ubisoft, Prince of Persia: The Sands of Time Remake'in Grafikleri Hakkında Yorumda Bulundu

Gazali Çetinkaya

 
Prince of Persia: The Sands of Time Remake'in geçtiğimiz günlerde duyurulmasıyla birlikte oyunun grafikleri epey bir eleştirildi.

Yeniden yapımı geliştiren Ubisoft Hindistan ekibi, TheMakoReactor ile gerçekleştirdiği röportajda bu eleştirilere yanıt verdi.

Belirtilene göre oyun herhangi bir bütçe veya geliştirme süresi sıkıntısı çekmiyor. Oyun yaklaşık iki buçuk yıldır geliştiriliyor ve üzerinde çalışan kişi sayısı 170'i görmüş. Anvil oyun motoru açık dünya oyunlara göre tasarlandığı için bu oyunda bazı zorluklar yaratmış. Özellikle geri sarma ve ağır çekimde fakat bu da çok büyük bir sorun değil.
 
Grafiklerin böyle görünmesinin ana sebebi ise sanat tarzı seçimi. Geliştirici ekibin en başından beri aklında bu tarz bir grafik oluşturma fikri varmış. Nostalji ve modern oyun arasındaki dengeyi tutturmak istemişler. 
 
Prince of Persia: The Sands of Time Remake 21 Ocak 2021'de PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. PlayStation 5 ve Xbox Series'te geriye uyumluluk aracılığıyla oynanabilecek. Duyuru fragmanı ve ilk detaylara buradaki haberden göz atabilirsiniz.