Ray Tracing Fragmanlar: Cyberpunk 2077, Black Ops Cold War ve Watch Dogs: Legion

Gazali Çetinkaya

Cyberpunk 2077, Call of Duty: Black Ops Cold War, Watch Dogs: Legion için ve Fortnite için Ray Tracing teknolojisini gösteren fragmanlar yayınlandı.
 
CD Projekt Red'in Stüdyo Baş Yöneticisi Adam Badowski: "Ray tracing, kalabalık bir şehir ortamında ışığın nasıl şekillendiğini gerçekçi bir şekilde yansıtmamızı sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde, oyunun geçtiği etkileyici mega şehir ortamına yeni bir derinlik ve dikeylik katmanı ekleyebiliyoruz." diyor. 
 
Cyberpunk 2077 | Official GeForce RTX 30 Series Gameplay Trailer 
 
 
Göz alıcı Ray Tracing teknolojisinin kullanıldığı Call of Duty: Black Ops Cold War, FPS'yi artırmak için GeForce RTX'te yer alan Tensor Çekirdeklerini kullanan yapay zekayla işlenen ve profesyonellerden tam not alan NVIDIA DLSS teknolojisini de içerir. Bu sayede, oyunları en yüksek ayrıntı düzeyinde ve çözünürlükte deneyimleyebilirsiniz.
 
Call of Duty: Black Ops - Cold War | Official GeForce RTX Gameplay Reveal 
 
  
Watch Dogs: Legion’un, yakın gelecek Londra tasarımında, bol bol yağmur, birçok dinamik reklam ve yüzlerce cam kaplı gökdelen, mağaza ve ev bulunması onu yüksek kaliteli Ray-Tracing'li yansımalar için harika bir dünya haline getiriyor. Ayrıca gece yağmur altında, Trafalgar Meydanı, Camden ve diğer turistik bölgeler, gerçek dünyadaki yansımaların görünümünü aynalayan yansıtıcı yüzeylerde görülen çok renkli şeffaf yansımalarla tam manasıyla parıldayacak. 
 
Watch Dogs Legion: Welcome to London Trailer | Powered by Nvidia GeForce RTX
 
  
 
Ray tracing oyunlarda gölgelerin ve yansımaların daha önce hiç olmadığı kadar gerçekçi olmasını sağlayan bir gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi. Işığın gerçek dünyada nasıl hareket ettiğini simüle ederek ışıklandırmayı mümkün olduğunca gerçekçi ve doğru bir şekilde veriyor.

Ekranda görünmeyen cisimlerin ve efektlerin yansımalarını, karakterlerin normal gölgelerini ve farklı ışıklar altındaki gölgelerini ve camdan giren ışığın odayı aydınlatışını çok daha gerçekçi bir şekilde yansıtıyor.

Tek bir ışık kaynağından gelen ışınların yansımasıyla aydınlanan mekanlar gerçekçi bir görünüme sahip oluyor. Farklı ışık kaynaklarının bir araya geldiği ortamlarda ise her kaynaktan gelen ışınları ayrı ayrı takip etmesi sayesinde oluşan gölgeler de çok daha dinamik ve gerçekçi görünüyor. Genel olarak bir oyundaki atmosferin doğallığını en üst seviyede oyuncuya ulaştırıyor.