Dualshock 4 PS5 Oyunlarında Çalışmayacak

Gazali Çetinkaya

 
Sony Interactive Entertainment, PlayStation 5 ile uyumlu olacak PlayStation 4 aksesuarlarını detaylandırdı.

PlayStation 4 kontrolcüsü Dualshock 4, PlayStation 5 oyunlarında çalışmayacak. Dualshock 4 ve bazı lisanslı üçüncü parti kontrolcüler, desteklenen PlayStation 4 oyunlarında çalışacak. Örnek olarak Horizon Forbidden West Dualshock 4'ü desteklemeyecek fakat Horizon Zero Dawn'ı PlayStation 5 üzerinde Dualshock 4 ile oynayabileceksiniz.
 
Sony bununla ilgili olarak "PlayStation 5 oyunlarının, PlayStation 5 kontrolcüsü DualSense'in özellikleri de dahil olmak üzere platforma getirdiğimiz yeni yeteneklerden ve özelliklerden yararlanması gerektiğine inanıyoruz." dedi.
 
Lisanslı direksiyonlar, arcade stickler ve flight stickler PlayStation 5 ve desteklenen PlayStation 4 oyunlarında çalışacak. Platinum ve Gold kablosuz kulaklıklar ve USB port ile jack girişi kullanan üçüncü parti kulaklıklar PlayStation 5'te çalışacak. PS Move Motion kontrolcüsü ile PlayStation VR Aim kontrolcüsü ve PlayStation kamera da PlayStation 5'te çalışacak. PlayStation kamera için gerekli olan adaptör PlayStation VR kullanıcılarına ücretsiz olarak sağlanacak.
 
PlayStation VR cihazının PlayStation 5 ile uyumlu olacağı daha önceden doğrulanmıştı.