Ubisoft'un Eski Yöneticisi Serge Hascoët, Dragon Age Yönetmeninin King Arthur Oyununu İptal Etmiş

Gazali Çetinkaya

 
Dragon Age serisinin kreatif direktörü ve Mass Effect ile Jade Empire üzerinde de çalışmış olan tercübeli oyun yönetmeni Mike Laidlaw 2018'in sonlarında Ubisoft'a katılmıştı.

Mike Laidlaw, Ubisoft'ta Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri'ni temel alan büyük bütçeli bir fantastik rol yapma oyunu geliştiriyordu. Avalon kod adlı oyunda Monster Hunter oyunlarına benzer bir co-op multiplayer sisteminin olması planlanıyordu. Bu proje 2019'da iptal edildi ve ardından Mike Laidlaw da Ubisoft'tan ayrıldı.

Bloomberg'ten Jason Schreier oyunun iptal edilme nedenini ortaya çıkardı.
 
Belirtilene göre Ubisoft'un tüm oyunlarından sorumlu olan ve kreatif açıdan şirketin en güçlü ismi Serge Hascoët fantastik türünün çok büyük hayranı değilmiş ve eğer böyle bir oyun yapılacaksa da Tolkien'in çalışmalarından daha iyi olması gerektiğini söylemiş.
 
Oyunu geliştiren ekip yapım sürecinin iyi gittiğini belirtse de projeyi kurtarabilmek adına oyunu bilim kurgu ve Yunan mitolojisine çevirmiş fakat yine de Serge Hascoët'ten yeşil ışık almaya yetmemiş.
 
Zamanında bu projede çalışan geliştiriciler, Serge Hascoët'in böyle bir karar almasına çok şaşırdıklarını belirttiler.
 
Ubisoft son zamanlarda üst düzey yöneticilerinin dahil olduğu şirket içi cinsel taciz suçlamaları ile uğraşıyor. Bu süreçte çok sayıda yönetici şirketten ayrıldı ve bu kişilerin arasında Serge Hascoët de var.