Phil Spencer: Japon Geliştiriciler Xbox Series X için Hayati Önem Taşıyor

Gazali Çetinkaya

 
Xbox markası şimdiye kadar Japon geliştiriciler ile oyunculara pek fazla odaklanmadı fakat yeni nesilde bunu değiştirmek istiyorlar gibi görünüyor.

Xbox patronu Phil Spencer tarafından belirtilene göre Japon geliştiriciler Xbox Series X için hayati önem taşıyor ve Xbox Series X'in Japon geliştiricilerin oyunları için de tercih edilen bir platform olmasını istiyorlar.
 
"Japonya'daki Xbox ekibimiz oradaki geliştiriciler ile ilişkiler kurmak için çok sıkı bir şekilde çalışıyor. En iyi oyunların bir çoğu Japon geliştiricilere ait. Bu oyunlar için tercih edilen bir platform olmak istiyoruz. Son 4-5 yıl içinde iyi bir ilerleme kaydettik. E3 2019'da Japon oyunlarına bir hayli yer vermiştik. Japon oyun platformu şirketi olmadığımızı biliyoruz ve Japon tasarımcılarla güven ortamı inşa etmek için çok çalışmamız gerektiğini de biliyoruz. Bunun zaman içinde gerçekleşeceğine inanıyoruz."
 
"23 Temmuz'da göstereceklerimizden gurur duyuyorum. Japon geliştiricilerle doğrudan çalışarak harika Xbox oyunları oluşturmak için iyi bir plana sahibiz ve ileride bunun hakkında daha fazla şey duyacaksınız. Japon geliştiricilere sahip olmanın stratejimiz için hayati önem taşıdığını biliyoruz ve Japon geliştiriciler de Xbox platformunda başarılı olabileceklerini biliyorlar."