Xbox.com Yarın Değişiyor

Ersin Kılıç


 
     Benimde sık kullanılan sitelerim arasında yer alan Xbox.com, özellikle Xbox 360 sahibi iseniz sıkça açtığınız sitelerin başında geliyordur. Oyun bilgileri ve videolarından çok Xbox Live uygulamaları için kullandığım sitede, konsolu açmadan önce kim hangi oyunu oynuyor diye sık sık kontrol ediyorum. Xbox 360 Dashboard güncellemesi ile önümüzdeki ay başında karşımıza çıkacak olan Microsoft, uzun süredir tasarımı aynı olan Xbox.com'a da yeni bir görünüm kazandırıyor.
 
     Xbox Live yayın kordinatörü Major Nelson, kendi resmi sitesinde bugün yaptığı açıklama ile Xbox.com'un yarın büyük bir değişim geçireceğini duyurdu. 
 
     Sitenin yeni yüzü ile birlikte Windows Mobile 7 için de uyumlu bir hale geleceği açıklandı. Yeni site ile birlikte artık Avatar editörünü de internetten kontrol edebilecek, satın almak istediğiniz eşyaların parasını ödemeden önce onları Avatarınız üzerinde deneyebileceksiniz. Mesajlar, arkadaş listesi ve gelen istek mesajlarının da büyük bir değişim geçireceği sitede Live ayarlarını da en ince ayrıntısına kadar yapabileceksiniz. Ayrıca Xbox Live Marketplace çok daha geliştirilmiş bir şekilde Xbox.com'da karşımıza çıkacak.
 
     Bu güncellemenin yarın yapılacağını ve bu süreçte site forumlarının belli bir süreliğine kapalı olacağını da hatırlatalım. Xbox Live güncellemesi için ise 3 Kasım'ı beklememiz gerekiyor.