Sony Corporation, Epic Games'e 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Gazali Çetinkaya

 
Sony Corporation, Epic Games'e 250 milyon dolar yatırım yaparak şirketten azınlık hissesi satın aldı.
 
Sony ile Epic Games son teknoloji, eğlence ve sosyal online servis alanlarında güçlerini birleştirecek ve işbirliği Sony'nin eğlence içerikleri ile teknoloji portföyünü ve Epic Games'in sosyal eğlence platformu ile dijital ekosistemini genişletmesine olanak sağlayacak.
 
Sony Corporation başkan ve CEO'su Kenichiro Yoshida konu ile ilgili olarak "Bu yatırımımız ve işbirliği sadece oyunlarda değil, hızla gelişen dijital eğlence dünyasında da tüketicilere ve sektöre eğlence ve değer katmamıza imkan sunacak."
 
Epic Games kurucusu ve CEO'su Tim Sweeny ise "Sony ile birlikte tüm tüketiciler ve içerik oluşturucuları için çok daha açık ve erişilebilir bir dijital ekosistem oluşturmaya çalışacağız." diye belirtti.
 
Venturebeat'in haberine göre Sony 250 milyon dolar yatırım ile 17.86 milyar dolar değerindeki Epic Games'ten %1.4 değerinde hisse aldı. Epic Games'in değeri 2015'te 825 milyon dolardı ve Tencent 330 milyon dolar yatırım ile %40 hisse almıştı.

Epic Games bu yatırımın diğer platformlarla ve ortaklarla olan ilişkileri etkilemeyeceğini, hâlâ diğer platformlara içerik yayınlamaya devam edeceklerini belirtti.