Cyberpunk 2077'nin Duvarda Yürüme Özelliği Kaldırılmış

Gazali Çetinkaya

 
Ağustos 2018'de gösterilen 48 dakikalık Cyberpunk 2077 oynanış videosunda oyunun duvarda yürüme özelliği çok kısa gösterilmişti.
 
CD Projekt RED seviye tasarımcısı Max Pears'ın Gamereactor'a yaptığı açıklamaya göre bu özellik geliştirme süreci sırasında oyundan kaldırılmış.
 
"Duvarda yürüme, tasarım nedenlerinden dolayı oyundan kaldırıldığımız bir özellik oldu. Fakat yine de nasıl hareket edeceğiniz konusunda oldukça esneklik sunulacak."
 
Max Pears, PCGamesN'e yaptığı başka bir açıklamada da oyunu isterseniz GTA gibi oynayabileceğinizi belirtti fakat CD Projekt RED diğer seçenekleri de denemenizi istiyor.
 
"Eğer ortalığı yakıp yıkmak istiyorsanız ve bundan pişmanlık duymayacaksınız böyle bir seçeneğiniz var. Fakat görevlerde oyunculara sunulan seçeneklerin sayısı görüldüğünde bence bu seçenekler oyuncuların umursamaz şeyler yapmadan önce durup düşünmelerini sağlayacak. Birçok kişinin ilk başta oyunu GTA gibi oynadığını gördük fakat ardından ne kadar çok şeyin farklı olduğunu gördükten sonra oynama şekillerini değiştirdiler."
 
Fütüristik rol yapma oyunu 19 Kasım'da Türkçe altyazı seçeneğiyle birlikte PlayStation 4, Xbox One ve PC için çıkacak. Night City Wire etkinliğinden yeni fragmana, oynanış videolarına, ekran görüntülerine ve detaylara buradaki haberden göz atabilirsiniz.