Take-Two Interactive'in Profesyonelliğe Sığmayan Davranışı

Gazali Çetinkaya

 
Bloomberg'deki ilk büyük makalesini yayınlayan Jason Schreier, Take-Two Interactive'in profesyonelliğe sığmayan davranışını ortaya çıkardı.

Uzay uçuş simülasyonu Kerbal Space Program'ın devam oyunu Kerbal Space Program 2 Take-Two Interactive'in bünyesinde bulunan Private Division'ın yayıncılığı ve bağımsız oyun stüdyosu Star Theory'nin yapımcılığı altında geliştiriliyordu.

Take-Two Interactive bu sırada Star Theory'i satın almakla ilgileniyordu fakat Star Theory'nin yöneticileri şartları uygun bulmadığı için teklifi kabul etmedi.
 
Daha sonra Take-Two Interactive, Star Theory ile olan sözleşmeyi feshetti ve Kerbal Space Program 2'yi geliştirmesi için kendi stüdyosunu kurdu fakat Take-Two Interactive yeni kurduğu stüdyo için yeni bir ekip toplamadı. Şirketin buradaki planı, beğenmeyip sözleşmesini iptal ettiği Star Theory ekibinin çalışanlarını kendi stüdyosuna katmaktı.
 
Star Theory yöneticileri ellerinde yeterli bir miktar para olduğunu ve yeni bir anlaşma bularak yola devam edebileceklerini belirtip çalışanlarını bir arada tutmaya çabalasa da Take-Two Interactive, Star Theory çalışanlarının her biri ile tek tek LinkedIn üzerinden iletişime geçerek onlara daha yüksek maaş ve bonus içeren iş teklifinde bulundu ve çoğu kişi de kabul etmek durumunda kaldı.

Bu olay Star Theory'nin 4 Mart'ta kapanmasına sebep oldu.
 
Oyunun çıkış tarihi de sonbahar 2021'e ertelendi. 

Aşağıdaki videodan haberi Jim Sterling'in yorumuyla da dinleyebilirsiniz.