Resmileşti: Zynga, Türk Oyun Şirketi Peak'i 1.8 Milyar Dolara Satın Aldı

Gazali Çetinkaya

 
ABD merkezli oyun şirketi Zynga'nın Türk oyun şirketi Peak'i satın alacağına yönelik iddialar bugün itibarıyla resmiyete döküldü.

Zynga, Peak'i 1.8 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Anlaşma ile sadece ortaklık yapısı değişen Peak, faaliyetlerini ekibinde ve yönetiminde hiçbir değişiklik olmadan kendi markası altında sürdürerek bir Türk şirketi olarak kalmaya devam ederken, hisselerini 1,8 milyar dolara Zynga'ya devredecek.
 
Peak tarafından belirtilene göre "10 yıl önce dünya çapında bir teknoloji şirketi kurmayı hayal eden Peak ekibi hayallerini gerçekleştirdi ve Türkiye tarihinin en değerli şirketlerinden birini ortaya çıkardı."
 
"Anlaşmanın ülkemiz için belki de en güzel yanı, yepyeni başlangıçların da habercisi olması. Çünkü Türkiye tarihinde, bu kadar küçük bir ekiple, bu kadar kısa sürede yaratılan bu boyutta bir değer yok. Tüm tarihimizin sayılı şirketleri arasına giren Peak, bunu sanatla, mühendislikle, ürün uzmanları ile, pazarlama ekibi ile, kullanıcı deneyimi ekipleri ile, büyük veri, bulut sistemleri, iş analizi ekipleri ile başardı. Tüm takım birlikte çalışmaya devam edeceği için, bunun yeni başlangıçların habercisi olduğunu söylemek mümkün."
 
Zynga resmi web sitesi: zynga.com
Peak resmi web sitesi: peak.com