Tenet'teki Uçak Kazası Sahnesi CGI Değilmiş

Özgür Eroğlu

 
Son zamanların başarılı yönetmenlerinden Christopher Nolan'ın yeni filmi Tenet'in son fragmanı geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Fragmanda en çok dikkat çeken sahnelerden biri de uçak kazası sahnesiydi. Filmin başrolü John David Washington ise bu sahne ile bir açıklamada bulundu.
 
John David Washington'ın dediğine göre bu uçak sahnesi CGI değil, tamamen gerçekmiş. Gerçekten Boeing 747 marka bir uçak, binaya çarpmış ve sahne o şekilde çekilmiş. 
 
Christopher Nolan'ın her zaman farklı bir yönetmenlik tarzı olduğu biliniyordu. Uçak sahnesi ile alakalı olarak hatta, filmde Robert Pattinson'ın canlandırdığı karakterin "Gerçek bir uçak kazası istiyorum." repliğinden ve kendisinin Christopher Nolan'ı andırmasından dolayı Nolan'ın kendini filme yerleştirdiği söyleniyor. 
 
Tenet, 17 Temmuz'da New York ve Los Angeles'taki sinemaların tümü açık olursa vizyona girecek. Aksi bir durumda ertelenecek. Christopher Nolan'ın yönetmenliğini yaptığı filmin oyuncu kadrosunda John David Washington, Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Michael Caine ve Elizabeth Debicki gibi isimler bulunuyor.