Bolulu ve Papara SuperMassive'in Kural İhlali

Hamit Can Sayılgan

 
     Riot Games Türkiye, sözleşmesi bulunan bir oyuncuya resmî yollardan ulaşmayan orta koridor oyuncusu Onur Can "Bolulu" Demirol ve Papara Super Massive Genel Menajeri Ulaş Gülkirpik'in ceza aldığını açıkladı. Bolulu 1 hafta maçlardan men edilirken, Papara SuperMassive'e ve Ulaş Gülkirpik'e 5.000 TL ceza kesildi.
 
Riot Games Türkiye'nin Açıklaması
 
     Papara SuperMassive orta koridor oyuncusu Onur “Bolulu” Demirol ve Papara SuperMassive genel menajeri Ulaş Gülkirpik birbirlerinden bağımsız olarak, başka bir takımla lig onaylı aktif sözleşmesi bulunan bir oyuncuyla sözü geçen oyuncunun bağlı olduğu takım yönetiminin izni dışında transfer amaçlı iletişime geçtikleri için ceza almışlardır. 
 
İlgi Kural
 
     Kural 10.2.11. Hiçbir takım yöneticisi, üyesi ya da bağlı kuruluş, diğer lig takımlarıyla sözleşmesi bulunan koç veya oyuncuları kendi tarafına çekmeye çalışamaz veya iş teklifinde bulunamaz ve bu koç veya oyuncuları takımlarıyla aralarında bulunan sözleşmeleri çiğnemeye teşvik edemez. Koç veya oyuncular, takımlarını bu kuralı çiğnemeye teşvik edemez. Koç veya oyuncular topluma açık mecralarda takımlardan ayrılma isteklerini dile getirebilir ve bütün ilgili tarafları yöneticileriyle iletişime geçmeye teşvik edebilir. Ancak koç veya oyuncular doğrudan başka bir takımı mevcut takım yöneticileriyle iletişime geçmeye teşvik edemez veya sözleşme yükümlülüklerini ihlal etmeye çalışamaz. Bu kuralın ihlali halinde lig yetkilileri tarafından belirlenen cezalar uygulanır. Başka bir takımın koçu veya oyuncusunun durumu hakkında bilgi almak isteyen takım yöneticileri, bu oyuncu ve/veya koçun sözleşmesinin bulunduğu takımın yöneticileriyle iletişime geçmek zorundadır. Oyuncu sözleşmeleri Küresel Kontrat Veritabanı'nda bulunabilir. 
 
 
 
     İhlal bildiriminin duyurulmasının ardından Papara SuperMassive'in orta koridor oyuncusu Bolulu, aldığı ceza ile ilgili açıklamada bulundu. Durumun, kendi tecrübesizliğinden ötürü kaynaklandığını ve hiçbir kötü niyet barındırmadığını belirterek takım arkadaşlarından ve taraftarlardan özür diledi.