Xbox Series X'te 60 FPS Standart Olmayacak

Gazali Çetinkaya

 
Microsoft'un yeni nesil konsolu Xbox Series X'te 60 FPS standart olmayacak.
 
Xbox oyun pazarlama yöneticisi Aaron Greenberg'in geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu "60fps will be the standard output" açıklaması 60 FPS'in standart haline geleceğini düşündürmüştü fakat bunun oyun içi kare hızı değil görüntü çıkışı sinyali ile ilgili olduğu doğrulandı.  
 
The Verge editörü Tom Warren tarafından belirtilene göre "Xbox Series X oyunları 60 FPS standart çıktıda çalışmayacak. Microsoft'un bana söylediğine göre bireysel geliştiriciler konsolun gücü ve hızından nasıl yararlanacağına karar verecek."
 
Aaron Greenberg de Tom Warren'in açıklaması üzerine, geliştiricilerin bu konuda esnekliğe sahip olacağını ve 60 FPS'in şart koşulmayacağını belirtti.
 
Sonuç olarak Xbox Series X'te her oyun 60 FPS çalışmayacak. Fakat yine de mevcut nesle kıyasla çok daha fazla 60 FPS oyun göreceğizdir. 
 
Şu ana kadar Xbox Series X için doğrulanan oyunlar arasında 60 veya üzeri kare hızında çalışacak oyunlar: The Ascent, Bright Memory: Infinite, Call of the Sea, Chorus, Dirt 5, Gears 5, Halo Infinite, Madden NFL 21, Ori and the Will of the Wisps, Scarlet Nexus, Orphan of the Machine, Scarlet Nexus, Scorn ve Second Extinction.
 
Assassin's Creed Valhalla, The Medium, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 ve Yakuza: Like a Dragon için bilgi paylaşılmadı. Ya geliştirme sürecinde olduğu için kesin bir detay verilemiyor ya da 30 FPS olarak çalışacak. Ubisoft, Assassin's Creed Valhalla'nın Xbox Series X'te minimum 30 FPS çalışacağını söylemişti.
 
Sony'nin yeni konsolunda kare hızına dair detaylar henüz açıklanmamış olsa da PlayStation 5 için de benzer bir durumun söz konusu olacağını varsayabiliriz.